Tato uzená sůl s tóny béžové až světle zlatavé barvy má výbornou uzenou chuť a příjemně voní po šunce. Dle staré udírenské tradice se zušlechťuje v malé udírně v německém pohoří zvaném Švábská Alba. Aby její chuť mohla vyzrát v jemném kouři z jedlového a bukového dřeva, ponechává se tato původní mořská sůl v udírně po dobu 6-7 dní. Milovníci uzené kuchyně tak mohou vytvářet své vlastní kulinářské recepty, aniž by vlastnili udírnu. Dokonale se hodí k míchaným vejcím, houbovým pokrmům, dušenému masu, sendvičům, grilovaným pokrmům, rybám i čočce s těstovinami.TIP: Přidávejte sůl až ke konci vaření, aby se uzené aroma krásně udrželo v připravovaném pokrmu.Složení: uzená sůl (100 %)Kde najde využití: pomazánky, jídla z jednoho hrnce, chléb, dipy, vejce, dušené maso, drůbež, grilování, zelenina, luštěniny, brambory, jehněčí maso, těstoviny, hovězí maso, pečené maso, jídla z obilovin, dýně / cuketa, zapékání, pikantní štrúdl, salát, vepřové maso, polévky, vegetariánská jídlaKuchyně: česká kuchyně, skandinávská kuchyně


Smokey Salt (mořská sůl, zauzená, bez přidaného jódu)